Inhalt

Ingredients in DR. BAUMANN

DR. BAUMANN’da yer alan içerik maddeleri

Alkol = etanol çözücünün genel bir terimidir, yeniler, dezenfektandır.

Allantoin
Ciltte doğal olarak oluşan aktif bir maddedir, yaranın iyileşme süresini hızlandırır, hücrenin yenilenmesini sağlar, cildi rahatlatır, yumuşatır ve sakinleştirir.

Aloe Vera
Rahatlatıcı, nemlendirici, koruyucu ve besleyici özelliklere sahip bir bitki özüdür.

Alüminyum laktat
Cildin asit mantosunu yenileyen yumuşak bir astrenjandır.

Fesleğen= Oleum Ocimum basilicum
Esansiyel bir yağdır, antikonvülsandır, sakinleştiricidir, antiseptiktir.

Beta Karoten = Provitamin A
Anti oksidan özelliklere sahip, yağda çözünen bir vitamindir, hücrelere zarar veren serbest radikallere karşı etkilidir, doymamış yağ asitlerini oksidasyona karşı korur ve cildi koruyan vitaminlerden bir tanesidir.

Biotin = H vitamini
Normal cilde ve saç fonksiyonlarına yardım eden, suda çözünebilen bir vitamindir. Saç kaybına karşı önleyici bir kriter olarak ve saçın büyümesini sağlamak için kullanılır.

Isırgan otu ekstresi = Urticae e Fol
Kepeği, kaşıntıyı, iltihaplı cilt reaksiyonlarını ve saçların dökülmesini önlemek için kullanılır.

Butilen Glikol
Cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir nem tutucu, bitki özleri için bir çözücüdür.

Karbomer
Çok uyumlu bir jel maddesidir.

Kandelilla Balmumu
Euphorbia cerifera ve küçük Meksika ağacından elde edilen bir balmumudur, dudak boyalarının kıvamını oluşturur.

Kaprilik/Kaprik Stearik Trigliserid
C8 (8 karbon) ila C18 (18 karbon) zincirleri ile yağ asitlerinden elde edilen trigliseriddir; kremlerde bulunan doğal bir lipoiddir (yağ).

Brezilya Balmumu
Brezilya Copernica cerifera palmiye yapraklarından elde edilen bir balmumudur, dudak boyalarına dokular ilave eder.

Seramidler
Fosfolipitler ile birlikte seramidler, epidermis ile keratinli tabaka hücreleri arasındaki hücrelerarası maddenin önemli bir bileşenidir. Birlikte, cilt fonksiyonlarının devamından sorumludur (deri içinden geçen su dengesinin düzenlenmesi, enfeksiyondan koruma, dermal elastikiyeti sağlama). DR. BAUMANN sadece bitkilerden elde edilen seramidler kullanır!

Ceteareth 20
Emülsiyonlaştırıcı bazlı, yağlı bir alkoldür.

Setil Dimetikon Copolyol
W/O ürünlerinde, özellikle bitkisel yağlar için kullanılan güçlü ve silisli bir emülsiyonlaştırıcıdır.

Cu Klorofili
Merkezi magnezyum atomu, bakır ile yer değiştirirken raf ömrünü uzatan doğal bir klorofildir. Hafif bir koku giderici etkisi bulunmaktadır.

Setilpalmitat
Cilt üzerinde yoğun bir koruyucu etkisi bulunan bitkisel kaynaklardan elde edilen bir balmumu esteridir. Bileşimi, balina yağından çıkarılan ispermeçet yağına benzer ve balinaları korumak amacıyla artık günümüzde kullanılmamaktadır.

D-alfa-Tokoferil Asetat, asetat gibi depolanmış bir şekilde bulunan doğal E vitaminidir. Hücre zarlarını oksidasyona ve serbest radikallere karşı korur. Aktif bir madde olarak kozmetikte yalnızca stabil E vitamini asetatı kullanılır. Çeşitli cilt tabakalarında kendini gizler ve bu sayede UV B ışınlarına maruz kalarak etkiyi belirgin derecede artırabilir. Antioksidan D alfa Tokoferol, UV B ışınlarına maruz kalarak önemli ölçüde artırılabilen E vitamini asetatından elde edilen enzimler ile serbest bırakılır. Uygulamanın sıklığına ve konsantreye bağlı olarak, E vitamini, tek başına 2-4 güneş koruma faktörüne sahiptir. UV ışınlarından zarar görmüş hücre sayısı (güneşten yanmış hücreler), önemli ölçüde azaltılabilir. Ayrıca, cilt yüzeyindeki iyileşmeleri etkiler, nemin keratinli tabakada tutulmasını sağlar, iltihabı önler, yaraların epitelizasyonunu hızlandırır ve ciltteki enzim aktivitelerini artırır. C vitamini ile birlikte nitrozaminlerin birikmesini önlemek için uygundur. Bitkisel kaynaklı doğal E vitamini (D-alfa-Tokoferol), sentetik E vitamininden (D, L-alfa-Tokoferol) daha etkilidir!

D,L-alfa-Tokoferol Asetat, sentetik bir E vitaminidir. Doğal E vitamini (D-alfa-Tokoferol) gibi aynı etkilere sahiptir, ancak E vitamininin daha zayıf bir şeklidir.

D-karışık-Tokoferol
Tüm doğal yağlarda bulundukları için alfa, beta, gamma ve delta şeklindeki doğal Tokoferollerin bir karışımıdır. Antioksidan özelliklere sahiptir.

Dihidroksiaseton
Doğal bronzluğu koruyan ve artıran kahverengi bir pigment oluşturmak için keratinli tabakada keratin ile reaksiyona giren ve insan vücudunda doğal olarak bulunan bir trioz şekeridir.

Diisostearoyl Poligliseril-3 Diizostearat
Bitkisel yağlardan elde edilen bir W/O emülsiyonlaştırıcıdır.

Demir Oksitler CI 77491, CI 77492, CI 77499
Sarı, kırmızı ve siyah gibi ana renklerdeki mineral demir oksitlerdir; renk pigmentleri içindir; çok uyumludur.

Etanol = Etil alkol
Konuşma dilinde “alkol” olarak bilinir; bir çözücüdür, yenileyici ve dezenfekte edicidir.

Etil Butylacetylamino Propionat
Sivrisinekler, at sinekleri, karıncalar, örümcekler ve bitlere karşı mükemmel bir böcek kovucudur. Cilde mükemmel derecede uyum sağlar.

Extr. Humuli Lupuli e Flor = Şerbetçiotu ekstresi
Cildi sıkılaştırıcı, canlandırıcı ve renklendirici özellikleri bulunan ve kan dolaşımını artıran bitkisel bazlı aktif bir maddedir. Fitoöstrojenler içerir.

Extr. Chamomillae e Flor = Papatya ekstresi
Papatyadan (Mayweed) elde edilir. Cildi rahatlatır, yaraların iyileşmesinde yardımcı olur, taneleşmeye yardım eder ve iltihabı önler. Alternatif ve geleneksel tıp için değerli bir maddedir.

Extr. Salvia officinalis = Adaçayı ekstresi
Kan dolaşımına yardımcı olan bir astrenjandır.

Extr. Semen hippocastani = At kestanesi ekstresi
Damar büzücüdür, ödemleri engeller ve cildi renklendirir.

Extr. Thymus vulgaris = Kekik ekstresi
Saç dökülmesine, kepeğe ve yağlı saçlara karşı etkili olan bitkisel bazlı bir aktif maddedir. Hayvansal kökenli (timüs bezi ekstresi) “timüs” ile karıştırılmamalıdır!

Farnezol = Dodecatrienol
Ter içinde barınan bakterilerin çoğalmasını önleyen esansiyel bir yağdır.

Gliserol Laurate
Yüzey aktif maddenin kıvamını verir ve yağlanmayı sağlar.

Gliserilstearat
O/W formulasyonlarına kıvamını verir ve esterin kısmi ayrışımı ile doğal yağlar elde edilir.

Glikol Distearat(ve)Stearet-4
Yüzey aktif madde formülasyonlarına inci parlaklığında bir görünüm kazandırır.

Glikolik asit = Hidroksiasetik asit
Cilt kalınlığını azaltan bir meyve asididir, cilt yüzeyinin pul pul olmasını önler.

Naylon Granül
Ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesinde kullanılan naylondan elde edilen bir granül eksfolianttır (pullanmayı önleyici); Cilt üzerinde, şeftali çekirdeklerinden elde edilen eksfoliantlardan daha yumuşak bir etki yaratır.

Guar Hidroksipropiltrimonyum Klorür
Guar unu bazlı düzelticiler, saç derisinin pul pul olmasını azaltır ve saçları güçlendirir.

Hyaluronik asit
Cildi sakinleştirici özellikleri bulunan doğal bir nem dağıtıcıdır, insan cildinin bağ dokusunda doğal olarak oluşur. Önceden gelin çiçeklerinden (acımasız kitle hayvan yetiştiriciliği) elde edilirdi, ancak günümüzde, daha iyi kalite için bio teknik yöntemlerle üretilmektedir.

Hydroxyoctacosanyl Hidroksistearat
W/O sistemlerindeki kıvamı düzenleyen doğal bir balmumudur.

Hidrojene Caster (Hint) Yağı
Hidrojene hint/caster yağı, W/O kremleri ile dudak boyalarına kıvamını verir.

Izopropil Alkol = Izo Propanol
Etanol gibi dezenfekte edici bir özelliğe sahiptir, ancak etanolün tam tersine doğal yağları eritir.

Izosetil Palmitat
Bitkisel kaynaklardan elde edilen sıvı bir balmumu esteridir, cilt için yoğun koruma özelliklerine sahiptir ve balinalardan elde edilen ve balinaları korumak amacıyla artık kullanılmayan ispermeçet ile benzer özellikleri bulunur.

Kaolin
Cildi temizleyen yüksek saflıktaki kildir.

Laktik Asit
Metabolik süreçlerin bir ürünü olarak vücutta ve ciltte meydana gelir. Yüksek konsantrelerde ve 2-3 gibi düşük pH değerlerinde keratinli tabaka üzerinde bir peeling etkisine sahiptir. Yaklaşık 5.5 olan cildin fizyolojik pH değerinde nemin tutulmasını destekler ve cildin asit mantosunu korur.

Laureth 2
Yüzey aktif madde formülasyonlarında koyulaştırıcıdır, kısa yağ asidi zincirinden elde edilir.

Lesitin = Fosfolipidler
Bitkisel kaynaklı doğal bir emülsiyonlaştırıcıdır, cildin doğal koruyucu lipit mantosunu destekler. Cildi rahatlatır ve nemin tutulmasını sağlar.

Linoleamide DEA (DEA = Diethanolamide)
Soya fasulyesi yağından elde edilen yüzey aktif madde formülasyonlarında bir koyulaştırıcıdır.

Lipozomlar
Lipozomlar, küçük, içleri boş kürelerdir, lipozom duvarları; cilt hücrelerinin duvarları ve hücrelerarası maddenin katmanlı zarları gibi aynı fosfolipitlerden oluşur. Olağanüstü uyumluluğunun nedeni budur. Çok katmanlı lipozomlar, sadece 7 gün içerisinde yaklaşık %100’e kadar cildin nem miktarını artırabilmektedir. Lipozomlar da diğer aktif maddeleri cilde iletir. Cildi koruyucu vitaminler açısından çok faydalıdır, ancak parfüm ve kimyasal koruyucular açısından oldukça olumsuz etkileri vardır, çünkü lipozomlar, en yaygın alerji tetikleyicileri arasında yer almaktadır! DR. BAUMANN KOZMETİK, parfüm ya da kimyasal koruyucu değil, sadece çok katmanlı lipozomlar kullanır. DR. BAUMANN, sadece lipozomlar ile bitkisel kaynaklı fosfolipitler kullanır.

Metil Glukoz Sesquisterearate
Glukoz ve yağdan elde edilen bir O/W emülsiyonlaştırıcıdır. Cilt dostudur, nemi dağıtır.

Metil Nikotinat
B3 vitamininin yan ürünüdür, kan dolaşımını artırır ve metabolizmayı harekete geçirir.

Myo-Inositol
Bitki ve hayvan aleminde bulunan şeker benzeri bir büyüme maddesidir, B vitamini kompleksinin bir öğesi olarak sınıflandırılır. Myo-inositol eksikliğinin saç dökülmesine neden olduğu gözlenmiştir.

Nanozomlar
Lipozomlar gibi, nanozomlar da küçük ve içi boş kürelerdir. Nanozom duvarları basit bir fosfolipit tabakasından oluşur, lipofilik uçları, nanozomların içini gösterir. Sadece yağda çözünebilen maddelerin cilde girmesine izin verir. DR. BAUMANN, sadece bitki kaynaklı olan nanozomlar ile fosfolipitler kullanır.

Oktilpalmitat
Hurma çekirdeği yağından elde edilen yayılabilir ve yağsız balmumu esteridir.

Octocrylene
Kimyasal ışık koruma filtresidir, UV ışınlarına dayanıklıdır ve oldukça uyumludur.

Oleum Aniba roseaodora = Gül ağacı yağı
İltihabı önler ve bağışıklık sistemini harekete geçirir.

Oleum Butyrospermi Parkii = Shea Yağı
Butyrospermum Parkii bitkisinin tohumundan elde edilen bir yağdır. Özellikle kuru ve güneşten zarar görmüş ciltlerin bakımı için uygundur. Cilt, daha yumuşak bir hale gelir, kan ve oksijen akışı en iyi duruma gelir. Kurutucu UV ışınlarına karşı koruma sağlar.

Oleum Canaga odorata = Ylang Ylang
Esansiyel bir yağdır, antikonvülzandır, cildi rahatlatır, dengeler ve haz uyandırır.

Oleum Caryo Phylli = Karanfil yağı
Tüm böcek türlerini uzaklaştıran esansiyel bir yağdır.

Oleum Chamaemelum ormensis = Fas papatyasından elde edilen yağ
İltihabı önler, yaraları iyileştirir ve cildi rahatlatır.

Oleum Commiphora myrrha = Mür yağı
Esansiyel bir yağdır, iltihabı önler ve iyileşmeye yardımcı olur.

Oleum Citrus aurantum = Portakal yağı
Ruh halini düzelten ve rahatlatan portakal çiçeklerinden elde edilen esansiyel bir yağdır.

Oleum Cymbopogan flexuosus = Limon otu
Yenileyen ve konsantrasyona yardımcı olan esansiyel bir yağdır.

Oleum Eykalypti = Okaliptüs yağı
Krampları hafifletir, yaraları iyileştirir ve canlandırır.

Oleum Lavendula angustifolia = Lavanta yağı
Cildi rahatlatma özelliklerine sahip esansiyel bir yağdır, cilt kirliliklerine karşı savaşır.

Oleum Leptospermum scoparium = Manuka yağı
Ayırıcı bir antiseptik etkiye sahip olan çay ağacı yağı ile ilgili bir esansiyel yağdır.

Oleum Lippia citriodora = Mine çiçeği yağı
Canlılık kazandıran ve konsantreye yardımcı olan esansiyel bir yağdır.

Oleum Macadamiae = Macadamia fındık yağı
Cildin, saç ve saç derisinin bakımı için idealdir. Cildi ve saçı güneşin zararlarına karşı korur ve saç ile saç derisinin kurumasını önler. Yüksek konsantrelerde palmitoleik asidine sahiptir.

Oleum Melaleuca alternifolia = Çay ağacı yağı
Önemli bir antiseptik etkiye sahip esansiyel bir yağdır.

Oleum Mentha arvensis = Nane yağı
Esansiyel bir yağdır, yeniler ve canlandırır.

Oleum Oenothera biennis = Çuha çiçeği yağı
Cilt bakımı için en değerli yağlardan bir tanesidir. Doymamış yağ asitleri, linoleik asit ve gamma linoleik asit içeren yüksek konsantresi, kuru, pürüzlü ve pullu ciltlere karşı savaşır. Cilde nem taşır ve cilt üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda kan dolaşımını artırır ve sivilce oluşumuna karşı savaşır. Ağız yoluyla alınması da tavsiye edilmektedir. Pek çok kişide gamma linoleik asit için linoleik asit metabolizması yetersizdir, bu da olağanüstü durumlarda nörodermite neden olabilmektedir. Natüropati alanında da oldukça değerlidir.

Oleum Pelargonium graveolens = Itır çiçeği
Cildi rahatlatan, dengeleyen ve canlandıran bir esansiyel yağdır.

Oleum Pinus Pinaster = Sahil çamı yağı
Çam kozalağından elde edilen esansiyel bir yağdır, cildi rahatlatır, antikonvülzandır.

Oleum Piper nigrum = Kara biber
Esansiyel bir yağdır, haz verir, hafif canlandırır.

Oleum Ricini = Hint yağı
Hint yağı bitkisi tohumundan elde edilen bir yağdır, oldukça uyumludur ve yaygın olarak dudak boyası formülasyonlarında kullanılır.

Oleum Rosa = Gül yağı
Esansiyel bir yağdır, cilde uyum sağlar, cinsel gücü artırır.

Oleum Santalum album = Sandal ağacı yağı
Esansiyel bir yağdır, cilde uyum sağlar, cildi besler, cinsel gücü artırır.

Oleum Sesami indicae = Susam yağı
Doymamış yağ asitlerinin yüksek konsantreleri ile birlikte susam bitkisinin tohumlarından elde edilen soğuk preslenmiş bir yağdır. Ayurveda masajı için uygundur.

Oleum Simmondsiae californicae = Jojoba yağı
Koruyucu ve besleyici özelliklere sahip doğal ve sıvı bir balmumudur, cilt üzerinde hoş ve yumuşak hisler bırakır.

Panthenol = D Panthenol = Provitamin B5
Cildin nem tutma kapasitesini artırır ve güçlendirir, iltihabı önler, kaşıntıyı azaltır ya da yok eder. Küçük yaralar (tıraş kesikleri), sıyrıklar gibi epitelizasyonu canlandırır ve kabarcıkları kurutur. Saç bakım ürünlerine eklendiğinde saç ve saç derisi üzerinde tortu oluşturur, ancak cilde nüfuz eder ve birikir. Panthenol olarak sağlıklı bir saçın önemli bir bileşenidir, bilimsel çalışmalar, D Panthenolün “saçın gıdası” olduğunu göstermiştir. Saça kalıcı nem verir, dolaşık saçı çözer, saç kırıklarını azaltır, zarar görmüş saçı iyileştirir, saçları kalınlaştırır ve parlaklık kazandırır. Parmak tırnaklarındaki kırılganlığı azaltır.

Peg 40 Hidrojene Hint yağı
Hint yağı bazlı bir çözündürücüdür, sudaki esansiyel yağlar içindir.

Polietilen
Ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesine karşı polietilenden oluşturulmuş partiküllerdir; Cilt üzerinde, şeftali çekirdeklerinden elde edilen eksfoliantlardan daha yumuşak bir etki yaratır.

Poligliseril 3 Metilglukoz Distearat
W/O sistemleri için bir emülsiyonlaştırıcıdır. Gliserin, şeker ve yağ asitlerinden elde edilir.

Polisorbat-20
W/O sistemleri için bir emülsiyondur, çözündürücüdür, sorbitolden elde edilir.

Polikuaternyum-10
Selüloz bazlı bir düzenleyicidir; saç derisinin pul pul olmasını azaltır.

Silisli Toprak = Kizelgur
Organik bir mineraldir. Bölgesel olarak kullanıldığında cildin derin gözeneklerini temizler ve rahatlatır, iltihabı iyileştirir ve azaltır. Ağız yoluyla alınabilir, tırnaklar, cilt, saçlar, kemikler ve bağ dokuları için önemlidir.

Selenyum
Çok önemli ve az rastlanan bir elementtir (daha fazla açıklama için bakınız “Besin Takviyeleri”).

Sodyum Askorbil Fosfat = Fosforik asit ile esterleşen C vitamini
Antioksidan özelliklere sahip, suda çözünebilen bir vitamindir. Hücrelere zarar veren serbest radikallere karşı etkilidir.

Sodyum Klorür
W/O sistemlerinin dayanıklılığını destekler, yüzey aktif madde formülasyonlarına doku ilave eder.

Sodyum Laktat
Cilt üzerinde nemi tutma özelliği bulunur; cildin ortalama 5.5 fizyolojik pH değeri ile birlikte cildin asit mantosunu şekillendirir.

Sodyum Metil Cocoyl Taurate
Yumuşak, temel bir yüzey aktif maddedir.

Sorbitol
Nem dağıtma özelliklerine sahip, suda çözünebilen bir glukozittir. Cilt ve mukoza zarları ile mükemmel bir uyumluluğa sahiptir.

Skualen = besleyici bir yağ
Zeytinyağının sabunlaşmayan parçasından elde edilir.

Stearat = Stearik asit
Sebumda ve deri altı yağında bulunan yağlardır, doku sağlar.

Talk
Magnezyum içeren mika, doğal bir mineraldir, pudra için bir temeldir, iyi yapıştırıcı özelliklere sahiptir.

Titandioksit CI 77891 = beyaz renk pigmenti
Cildi koruyan ve iltihabı önleyen doğal bir mineral yağdır, makyaj malzemelerine ve pudraya renk verir, çok ince taneli pudra şeklinde, UV-A ve UV-B ışınlarını yansıtır ve emer.

Trietil Sitrat
Terlemeyi artıran bakterilerin çoğalmasını önler, oldukça uyumludur, pek çok meyvede bulunur.

Üre
Vücutta doğal olarak bulunan ve losyonlardaki diğer aktif maddelerin cilde nüfuz etmesini sağlayan aktif bir maddedir. Keratolitik özelliklere sahiptir, cildin nem miktarında artış sağlar ve iltihabı önler.

Retinil Palmitat = Vitamin A palmitat
UV ışınlarından dolayı erken yaşlanmış cildi yenilemeye ve epidermisi kalınlaştırmaya yardımcı olduğu için daha yaşlı ciltler için ideal olan aktif bir maddedir. Çalışmalar, ciltteki kollajen sayısında bir artış olduğunu, kırışıklıkların az miktar azaldığını ve cildin elastikiyetinde bir gelişme olduğunu göstermiştir.

Tokoferil-Nikotinat = Vitamin E nikotinat
Kan dolaşımını ve metabolik süreçleri az miktarda artırır.

Sodyum Askorbil Fosfat = Fosforik asit ile esterleşen C vitamini
Antioksidan özelliklere sahip, suda çözünebilen bir vitamindir. Hücrelere zarar veren serbest radikallere karşı etkilidir, doymamış yağ asitlerini oksidasyona karşı korur, kollajen ve bağ dokularının gelişimi ve bağışıklık sisteminin işlevini yerine getirebilmesi için hayati bir öneme sahiptir. E vitamini ile birlikte nitroaminlerin birikmesini önlemek için çok iyi uyum sağlar (ayrıca bakınız “besin takviyeleri”).

Stearat = Stearin = Stearik asit
W/O formülasyonlarının kıvamını oluşturur, bir sebum bileşenidir.

Stearilalkol
Bir yağ alkolüdür, W/O sistemlerinin kıvamını oluşturur.

Sakkaroz Cocoate
Şeker kamışı ve yağdan elde edilen yumuşak, iyonlaştırıcı olmayan bir yüzey aktif maddedir. Diğer dokuların uyumluluğunu artırır.

Sakkaroz Stearat
Şeker kamışı ve yağdan elde edilen bir W/O emülsiyonlaştırıcıdır. Cilt dostudur ve nemi hapseder.

Tetrahidroksipropil Etilendiamin
Poliakrilat jeli (karbomer) etkisiz hale getirmek için kullanılır, sudaki alkaline karşı etki oluşturur (bakınız siyah nokta karşıtı losyon pH 9.8)

Ksantan Sakızı
Polisakkarit, doğal jel oluşturucu, bio-tekniksel yolla oluşturulmuştur.

Çinko oksit
UV ışınlarını emici, anti mikrobiyel ve iltihaplanmayı önleyici özelliklere sahip doğal bir mineraldir.

Çinko Stearat
Doku sağlar, pudraların pürüzsüzleştirmesini ve ciltte kalmasını artırır, hafif antiseptiktir.